Tur

Turområder

Skjellumfjellet:
Det er mange fine turmuligheter på merkede stier i området rundt Skjellumfjellet og Kirkefjellet. Det går tursti til Sprinklet på Gressvik (blåløype fra Slevik til Sprinklet/Trondalen og deretter rødløype fra Sprinklet til Trondalen (som er Gressvik idrettsforenings område med fotballbane og klubbhus). Det er fine løyper i runder, f.eks om gårdene ved Myrvold/Slevik. Det er sti som delvis er gruset ned Fiskerveien og videre til Østre Vikane over tomten til gamle Henrik Skjellum. Det er også merket tursti til Knipen, Onsøys høyeste fjell, og hvor også Fredrikstad klatreforening (se link under linker) har forslag til klatreruter dersom man søker mer utfordringer!
Man kan også velge en kortere tur ved å følge stien fra Westendveien/Bryggeveien og ned til Stellaugsbukta, og deretter gå gang-/sykkelsti enten mot Vestre Vikane eller mot Slevik/Mærrapanna og deretter opp Skjellumveien igjen.

Stien til Skjellaugsbuktastien til skjellaugsbukta

 

Onsøyknipen:
Onsøyknipen er en naturperle i Fredrikstad. Dette er fjellet som rager rett opp fra Hankøsundet med største høyde 114 m.o.h. Den har en bratt vegg mot Østre Vikane. Tursti til toppen går fra nordøst, og er merket fra Skjellumfjellet.
Forsvaret har hatt en signalstasjon på Onsøyknipen, men som skal frives, og området skal tilbakeføres som friområde. På toppen er det satt ut benker og mulighet for grilling. Utsikten over Vikane, Hankøsund og ut over havet er fantastisk.

Hankø:
Se link til hankø

Mærrapanna:
Er et flott friområde med fine turmuligheter.

Turveien til Mærrapanna:

Turveien til Mærrapanna

Mærrapanna

Utsikt mot Garnholmen

Utsikt Garnholmen

Gamlebyen i Fredrikstad

Tur på Vollane